Szentendre esernyők alatt 

/ / Látnivalók
szentendrei esernyők

Szentendre belvárosának rendkívül népszerű látványossága az esernyő utca.

A szentendrei esernyők minden évszakban megtekinthetők egy, a Fő térhez közeli Bercsényi utcában.

Az esernyők nem csupán eső elleni védelmet nyújtanak, hanem az utóbbi években új szerepkört is kaptak: utcákat díszítő művészi elemmé váltak. Egyedi és látványos megoldásként emelik ki a városok atmoszféráját, mintha színes kupolák hajolnának az utcák felett.

A színes esernyők nem csupán esztétikusak, hanem a városi kultúrába is új dimenziót hoznak. Az ötlet, hogy egy praktikus tárgyat ilyen módon alkalmazzanak, kreatív és friss szemléletet hozott a városi térformálásba. Egy-egy város ezen különleges installációi az évszakok változásával új és izgalmas látványokat teremtenek, lakókat és a látogatókat egyaránt inspirálva.

A szentendrei esernyők nem egyediek a világban. Az úgynevezett Umrella Sky Projekt (magyarul: “Esernyős ég projekt” egy külföldi kisvárosból, Aguedából indult, ahol 2012-ben egy művészeti kiállítás keretében tűnt fel először.

szentendrei esernyők

Az Umbrella Sky Project példája rávilágít arra, hogyan terjed egy kreatív ötlet a világon keresztül, ahogy más városok is átveszik és adaptálják ezt az egyedülálló dekorációs koncepciót. Talán a jövőben még több városban találkozhatunk hasonló kreatív megoldásokkal, amik felfrissítik és színessé teszik a városi környezetet.

A városban járva mindenképp megérdemel ez is egy látogatást. Szentendre esernyők alatt remek és kedvelt helyszíne a fotósoknak is.

szentendrei esernyők