Szentendre lángos ajánló

/ / Blog, Egyéb kategória, Programok

Szentendre, Magyarország egyik legvarázslatosabb kisvárosa, amely nemcsak a művészetek és a történelem szerelmeseinek kínál felejthetetlen élményeket, hanem a gasztronómia rajongóinak is. A Duna partján elterülő városka utcái és terei a magyar konyha egyik legkedveltebb finomságával, a lángossal várják a látogatókat.

Ebben a cikkben Szentendre legjobb lángosozóit mutatjuk be, hogy mindenki megtalálhassa a számára tökéletes ízeket. A lángos, ez a ropogósra sült tészta, amelyet fokhagymás tejföllel, sajttal, esetleg további feltétekkel tesznek még ellenállhatatlanabbá, méltán vált a magyar street food egyik ikonjává. Szentendre lángosozói között vannak olyan helyek, amelyek hosszú évek óta állják a gasztronómiai rohamokat, és olyan újoncok is, amelyek friss szemléletükkel hódítanak.

Cikkünkben a hagyományos ízeket kedvelők és a kísérletező kedvű gasztronómiai kalandorok is találnak majd kedvükre való helyeket. Fedezzük fel együtt, melyek Szentendre legjobb lángosozói, hogy a városban töltött idő alatt ne csak lelkünket, hanem gyomrunkat is gazdagíthassuk.

Szentendre lángos ajánló

Álomlángos Szentendre

Az Álomlángos Szentendre egy kis sikátorban rejtőző hely, ahol a hagyományos és egyedi feltétekkel készült lángosok mellett édes változatokat és palacsintákat is kínálnak. Az ízletes, ropogós lángosokat friss olajban sütik, és a tésztájuk könnyed, puha állagú. A hely retró hangulata és a szívélyes kiszolgálás mellett a gyorsaság is kiemelendő, még a hosszabb sorok ellenére is. Szezonális nyitvatartással, márciustól novemberig várják a látogatókat.

Cím: Szentendre Fő tér 8. 

Fantázia lángos Szentendre

A Fantázia Lángos Büfé Szentendrén a téli szezonban az egyetlen nyitva tartó lángosos, amely különleges és hagyományos ízeket kínál. A kínálatban megtalálhatóak töltött, édes és hagyományos lángosok is, például májas-lilahagymás vagy baconos-kapros juhtúrós változatok. A hely a Duna korzón található, és télen is fogadja a vendégeket, akik a lángos mellett szezonális teát és forralt bort is fogyaszthatnak.

Cím: Szentendre, Bercsényi u. 2.

Ibojka lángos és fánk büfé

Ibojka lángos és fánk büféjében, ahogyan arra neve is utal, a lángos mellett egyéb finomságokat is kóstolhatunk. A szuper lángososnál nem spótolnak a feltéttel, így garantáltan ízletes falatokkal kényeztethetjük magunkat. Ráadásul ez a lángosos azon kevesek közé tartozik, ahol a lángos nem túl nehéz, így biztosan nem fogja megfeküdni a gyomrunkat. Ráadásul a kiszolgálás kedvessége már önmagában is feldobja majd a napod!

Cím: Szentendre, Jókai utca 1.